Print Deel

Over Frisse Start

Frisse Start is in 2007 opgericht door Mark Maasdam. In de afgelopen twintig jaar heeft Mark een aantal nationale en internationale ondernemingen opgezet, geleid en met succes uitgebouwd. Toen bij een van zijn ondernemingen de rek eruit was en de resultaten tegenvielen, besloot Mark deze onderneming kritisch onder de loep te nemen.

Medewerkers zijn ‘key’

De overtuigingen van Mark over succesvol ondernemen waren inmiddels duidelijk. Een bedrijf is pas succesvol als het product of de dienst onderscheidend is, er intern een succesvolle verkoopovertuiging heerst en medewerkers voelen – en de ondernemer zich realiseert – dat mensen ‘key’ zijn. Want deze medewerkers bepalen het succes van je bedrijf.

Verbonden voelen

Mark zag echter dat het binnen zijn eigen onderneming niet zo was. Afdelingen waren te snel gegroeid, de kosten rezen de pan uit en zijn medewerkers voelden zich niet echt verbonden met de organisatie.
Daarom besloot Mark zijn overtuiging over ondernemen de hoofdrol te laten spelen in het verbetertraject voor zijn eigen bedrijf. Het idee voor het Frisse Start Traject was geboren.

Mensgerichte organisatie

Mark trok de conclusie dat een mensgerichte organisatie het succes brengt waar de ondernemer naar verlangt. Want een mensgerichte organisatie zorgt voor betrokken en gepassioneerde medewerkers. Het uitgangspunt voor een succesvolle onderneming.

No-nonsenseaanpak

Sinds de oprichting boekt Frisse Start prachtige resultaten en daar zijn we trots op. De visie en overtuigingen van Mark – over de wijze waarop ondernemingen nog beter kunnen worden geleid – vind je dan ook terug in zijn no-nonsenseaanpak van het Frisse Start Traject.

Juiste partij voor iedere ondernemer in het mkb

Inmiddels heeft Frisse Start zijn diensten uitgebreid met Frisse Start Advies en Frisse Start Coaching. Dit omdat wij merkten dat ondernemers in het mkb onze hulp vroegen op meerdere terreinen. Bijvoorbeeld over het herbezinnen op bedrijfsdoelen, het onderzoeken van de talenten die ze in huis hebben en het bekijken van de markt met een frisse blik. Ook dan is Frisse Start de juiste partij voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf.

Want ondernemen doe je uit passie. Ondernemen doe je omdat je het graag wilt. Ondernemen zit in je. Ondernemen geeft je de mogelijkheid om alles te doen wat je wilt!