Print Deel

Werken je medewerkers niet lekker? Zo los je het op!

Mensen zeggen wel eens dat je je tijd niet moet verdoen met dingen die je niet leuk vindt. En dat klopt, in de basis. Denk, terwijl je dit leest, aan je medewerkers in plaats van aan jezelf… In hoeverre denk jij dat je mensen jouw bedrijf als de droom van hun werkend leven ervaren? Anders gezegd: werken ze wel lekker?

Als ondernemer heb je het erg druk. Met als gevolg dat jij je wel eens in je eigen zorgen en je eigen bezigheden in ‘het bedrijf’ verliest. Aandacht voor je medewerkers schiet er dan soms bij in. En dat is niet goed (genoeg). Want laten we wel wezen, je kunt een prachtig product of een prachtige dienst hebben, maar wie zorgt er nou eigenlijk voor dat jouw producten en diensten verkocht worden? Juist ja, je mensen! De personen die elke dag weer voor jou/jouw bedrijf aan de slag gaan, zich een ongeluk werken om jou en je (hun) klanten gelukkig te maken. Met andere woorden: zorg ervoor dat jouw mensen lekker (kunnen) werken.

Ter illustratie: je kent vast het verhaal van de biefstuk. Niet? Komt ie: een slechte kok maakt van een mooie biefstuk een mislukking. En van een wat minder mooi stuk vlees, tja, dat wordt natuurlijk helemaal niks. Een goede kok maakt van een mooi stuk vlees iets bijzonders. Een biefstuk heb je nog nooit zo lekker gegeten. Zelfs van restvlees maakt hij een heerlijke stoofpot (of wat dan ook). En dat geldt ook voor je mensen. Zij maken van jouw mooie en minder mooie producten of diensten overheerlijke biefstukken en ander lekkers. Goed om te onthouden!

In jouw bedrijf is het lekker werken als…

  1. … er een leuke sfeer hangt van ‘schouders eronder’.
  2. … je er niet precies de vinger op kunt leggen waar de positieve drive van je medewerkers vandaan komt.
  3. … de resultaten goed gaan. Er worden doelen gehaald.
  4. … je medewerkers enthousiast zijn over ‘hun’ bedrijf.
  5. … niemand mort of tegensputtert als er veranderingen (die het bedrijf verder helpen) op stapel staan. Je medewerkers willen ermee aan de slag.


Wordt er in jouw bedrijf minder lekker gewerkt? Zo los je het op:

  1. Praat erover. Steek je kop niet in het zand, maar benoem het.
  2. Probeer erachter te komen wat er precies speelt. Wat is er aan de hand? Haal de ‘oude wortel’ naar boven. Alleen dan weet je wat er exact aan de hand is.
  3. Ga direct aan de slag met de opmerkingen van jouw waardevolle personeel. Wees niet gekrenkt door alle kritiek en onthoud: de meest kritische medewerkers zijn ook de meest betrokken medewerkers.
  4. Voer drie quick wins meteen uit.
  5. Onderzoek of medewerkers nog wel op hun plek zitten. Bied ze –indien mogelijk – een nieuwe functie aan.


Nooit vergeten: je mensen zijn net zo belangrijk als je producten en/of diensten. Laat ze dit gerust weten (tussen alle drukte door). Succes!

Mark A. Maasdam
Eigenaar en adviseur Frisse Start

PS. Heb je hulp nodig van adviserende ondernemers bij het naar boven halen van alle ‘oude wortel’? Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan. Je krijgt meteen drie gouden tips die eraan bijdragen dat je medewerkers lekker kunnen werken. De basis voor jouw Droombedrijf!

Comments1 Reactie

Mooi blog Mark. Ook voor je medewerkers geldt, een goede reputatie opbouwen vergt veel tijd, geduld en inspanning. De reputatie kapotmaken is zo gebeurd. En dat blijft niet verborgen binnen je organisatie. Ik zorg altijd voor een open sfeer waar ik weerwoord beloon en mijn besluiten bespreek. En, het goede voorbeeld ben vanzelfsprekend. Daarin schuilt soms een zwakheid bij sommige ondernemers, zie ik.

Laat een reactie achter

wordt niet getoond

Html is niet toegestaan, links worden automatisch geconverteerd naar klikbare links