Print Deel

Geef stagiairs een kans

Misschien is dit het eerste wat in je opkomt als je aan stagiairs denkt: Pfff, wat een werk. Je moet ze begeleiden, het kost bakken tijd (die ik niet heb) en het is een hoop gedoe. Eigenlijk kunnen stagiairs toch ook helemaal niks. Dus wat levert het me concreet op? Weet je wat, ik doe het maar niet… En dat is dan wat je besluit.

Foute beslissing! Echt, stagiairs doen jou en je bedrijf goed. En niet zo’n beetje. Je krijgt een frisse blik van een over het algemeen jonge stagiair, die dus open en nieuwsgierig naar jouw bedrijf kijkt. Iemand die zich bij alles afvraagt (zelfs hardop): waarom doen jullie dit zus, en dat zo? Een goede stagiair houdt jou en je medewerkers een spiegel voor, waardoor je gedwongen wordt om over veel processen weer na te denken. Want waarom heb je ooit besloten voor die aanpak of dat communicatiemiddel? Met andere woorden: een stagiair is iemand die naar verhouding weinig kost en je heel veel oplevert. Dat wil toch elke ondernemer?!

O ja, je helpt er de economie en opleidend Nederland ook nog mee. Want hoe meer ervaring jongeren opdoen in het bedrijfsleven, des te betere werknemers jij in de toekomst krijgt. Een win-win dus.

Jij hebt geen zin in een stagiair, want:

  • Je vindt het een hoop gedoe; het kost alleen maar tijd.
  • Je hebt het al druk zat. Bovendien is je bedrijf geen sociale werkplaats.
  • Jullie hebben die ‘jonge frisse’ kennis niet nodig.
  • Het is hartstikke duur, zo’n stagiair.
  • Al die moeite en het levert helemaal niks op!

Doe het wel! Een stagiair:

  • geeft je een frisse blik op je eigen bedrijf;
  • is een fulltime kracht erbij;
  • zorgt voor een frisse wind in je tent;
  • laat jouw sociale gezicht zien (en het werkt voor beide partijen);
  • levert altijd wat op; voor jou, je bedrijf en de stagiair zelf.


Conclusie: geef stagiairs een kans en merk wat voor positieve bijdrage zij leveren aan jouw onderneming! En ervaar ook wat jij allemaal kunt bijdragen aan hun ontwikkeling. Dat is zo ontzettend veel. Gewoon doen! Dan kom je die frisse blik vanzelf wel tegen. Laat je me weten hoe het jullie is vergaan?

Mark A. Maasdam
Eigenaar en adviseur Frisse Start

PS. Wil je weten of je alles uit je mensen haalt? En of je opleidingstraject nog aansluit op de groeistrategie van je bedrijf? Vraag dan een vrijblijvende strategiesessie aan via www.frissestart.com. Je krijgt meteen drie gouden tips waarmee je direct aan de slag kunt. Tot ziens bij Frisse Start.

Laat een reactie achter

wordt niet getoond

Html is niet toegestaan, links worden automatisch geconverteerd naar klikbare links