Print Deel

Blijf trainen trainen trainen

Natuurlijk. Ik begrijp het wel. Het laatste waar je in deze economische tijden als ondernemer aan denkt, is je mensen trainen om ze vaardigheden te leren of een effectievere aanpak bij te brengen. En toch: misschien is er geen betere tijd dan nu!

Net zoals de regeringsploeg bij het samenstellen van de begroting moet jij als ondernemer ook elke keer weer kiezen: waar geef ik m’n geld aan uit? Bij het verdelen van je budget is het een continu gevecht waar welk geld heen gaat. Meer (of minder) naar marketing (sales), meer naar productontwikkeling (de toekomst), meer naar klantendiensten (relatiebeheer) of meer naar je mensen (continuïteit)? Allemaal even belangrijk. Maar je moet keuzes maken, net zoals het kabinet, want anders raakt ook jouw schatkist leeg.

En misschien draait het op dit moment in jouw bedrijf alleen maar om minder geld uitgeven. Geen fijne situatie. Maar wat je huidige bedrijfspositie ook is, blijf investeren in je mensen. Juist nu. Ik kan het niet vaak genoeg benadrukken: je product of dienst is niks, maar dan ook helemaal niks, zonder goede mensen die je producten of diensten verkopen, uitvoeren en administreren. Leid ze op, laat ze cursussen of workshops volgen of bedrijfsrelevante lezingen bijwonen. Het is ALTIJD een goede investering.

Jouw redenen om trainen, trainen, trainen uit te stellen:

  • Je budget is op (als je al een budget had…).
  • ‘Dat kan wel een andere keer, in de toekomst…’
  • Het is snel verdiend, zo’n makkelijke bezuiniging.
  • Je vraagt je af: werkt dat nou echt, dat trainen?
  • Je vindt dat je mensen zich maar zelf up-to-date moeten houden.

Waarom moet je juist nu wel gaan trainen, trainen, trainen – en hoe?

  • Je medewerkers waarderen het dat jij tijd en geld in ze stopt. Ze raken enthousiast en zijn extra gemotiveerd. Kortom: ze gaan beter hun best voor je doen.
  • Hun loyaliteit naar jouw bedrijf neemt toe. Ze blijven! De opgedane kennis blijft dus in huis.
  • Zet standaard elk jaar een (bescheiden) individueel opleidingsbedrag in je begroting.
  • Bepaal aan welke (langdurige) opleidingen je mensen eventueel moeten meebetalen. Of stem af hoelang iemand nog in dienst moet blijven na afronding van een (kostbare) training. Dit zijn reële verzoeken, mits de ‘tegenprestatie’ binnen de perken blijft. Anders werkt het averechts.
  • Getrainde medewerkers komen tot nieuwe inzichten, met frisse ideeën en nieuwe plannen. Het werkt echt!


Kortom: blijf je investeren in trainingen, dan loopt je bedrijf automatisch beter. Wat wil je nog meer?! Ja, het kost geld. En ja, het levert op. Altijd. Doen dus!

Mark A. Maasdam
Eigenaar en adviseur Frisse Start


PS. Niet alles hoeft, tijdens deze zware tijden, in de baas z’n tijd. Vraag je medewerker zelf ook tijd te investeren. Jij betaalt de workshop, hij of zij investeert eigen tijd. Wil je aan de slag met een Persoonlijk Opleidingsplan (POP) en wil je sparren met een ervaren ondernemer? Bel me dan of stuur een e-mail. Ik help je graag.

Comments1 Reactie

Zo mee eens! Er zijn ook nog zo veel trainingen en workshops die nu, juist in deze tijd zo veel toevoegen voor jezelf en je werknemers om de veranderingen in de markt bij, of voor te blijven. Veel kun je zelfs gratis of voor kostprijs bezoeken. Ik doe dat zelf ook, op 18 december over Effectief Netwerken (zie effectiefnetwerken.net) en op 7 december Blauwe Oceaan (zie blauwe-oceaan.nl).

Laat een reactie achter

wordt niet getoond

Html is niet toegestaan, links worden automatisch geconverteerd naar klikbare links