Print Deel

Hoe ondernemend is jouw adviseur? Check het hier!

Hoe ondernemend is jouw adviseur? Check het hier!

Laten we wel wezen. Veel zogenaamde adviseurs weten geen klap van ondernemen. Waarom niet? Omdat deze praatjesmakers jou zogenaamd verder helpen met het succesvol maken van je onderneming terwijl ze zelf nog nooit iets ondernomen hebben.

Nou ja, natuurlijk wel iets ondernomen, maar niet zoals jij elke dag weer je eigen onderneming leiden. Met alle voors en tegens, dagelijkse ondernemerszaken, cashflowproblemen, veeleisende klanten, zeurende medewerkers en met een bank die natuurlijk weer niet meewerkt. Met andere woorden: in mijn ogen moet de ideale adviseur zelf hebben meegemaakt hoe het is om echt te ondernemen. Pas dan begrijpt hij waarover jij het hebt en kan hij je werkelijk goed adviseren. Echt een goede sparringpartner zijn, dus.

Als ondernemer in het mkb ken je ze wel: snelle jonge jongens in mooie pakken die met een voorstel komen dat een smak geld kost. Ze praten goed en ze weten je – hoe stom het ook is – te overtuigen dat het allemaal beter gaat worden als zij zich met jouw onderneming gaan bemoeien.

Maar je wilt ook hulp, want je bedrijf zit in zwaar weer. Je hoort iedereen over de crisis en denkt: ik moet ook wat doen. Dus je zegt ‘oké, ik doe het’ tegen die vermeende adviseur die vervolgens aan de slag gaat. Hij schrijft een vuistdik advies, praat af en toe eens met je en opeens, 30.000 euro later, ligt er een lijvig rapport. Een rapport dat hij aan je verkoopt als DE oplossing voor jouw onderneming. Je leest het één keer en het verdwijnt in de kast. Weg geld, geen oplossing, slecht advies.

Als ondernemer in het mkb wil je een praktijk- en resultaatgericht advies. Zorg er dan ook voor dat je een echte adviseur inschakelt, die uit eigen ervaring weet wat het is om elke dag weer te ondernemen.

Hoe herken je de theoretische adviseur?
(
dus degene die zegt het allemaal te weten, maar zelf nooit ondernemer is geweest)

 1. Gebruikt allerlei marketingtermen
 2. Praat veel in modellen
 3. Praat vaak vanuit de theorie (vraag naar praktijkvoorbeelden en hij valt stil)
 4. Weet ‘uit ervaring’ dat het zo werkt
 5. Heeft het over ‘een onderneming als de uwe’ in plaats van over jouw zaak

En hoe herken je nu de ondernemende adviseur?
(dus degene die zelf ondernemer is, of is geweest, en precies weet waarover je het hebt)

 1. Heeft antwoorden als je doorvraagt nadat hij je een oplossing heeft geboden
 2. Praat uit eigen ervaring; vertelt je hoe hij het destijds heeft opgelost in zijn bedrijf
 3. Kent meerdere praktijkvoorbeelden dan wel resultaatgerichte oplossingen
 4. Kan concrete resultaten van zijn eerdere adviesopdrachten aandragen
 5. Helpt jou zélf een oplossing te vinden die bij je past

Kortom, mijn advies: zoek een adviseur die zelf ondernemer is of is geweest. Een adviseur die een cursus of opleiding heeft gevolgd om zijn ondernemerservaringen om te zetten in adviezen waar je concreet wat aan hebt. Alleen dan kan je adviseur jou echt helpen.

Mark Maasdam
Oprichter, eigenaar en adviseur Frisse Start

PS. Wil jij hulp van een echte adviseur? Eentje die het klappen van de ondernemerszweep kent en in tien stappen je zaak op orde krijgt? Mail me dan voor een vrijblijvend adviesgesprek. In dat gesprek krijg je drie gouden tips die je direct meer ondernemerssucces opleveren.

Laat een reactie achter

wordt niet getoond

Html is niet toegestaan, links worden automatisch geconverteerd naar klikbare links