Goede raad is niet duur

Drie creatieve oplossingen
voor 10 euro

Maak een afspraak voor een
vrijblijvend adviesgesprek.

Lees meer

 
Print Deel

De Pyramide

“In 2003 ben ik met twee bedrijven gestart: Paperpoint en De Pyramide. Deze bedrijven stonden niet los van elkaar maar vulden elkaar in de dienstverlening aan. Deze bedrijven zijn in vijf jaar tijd enorm gegroeid. En als je met niets begint, kom je op een punt dat je structuur nodig hebt en een andere directievoering. Toen ik begon was ik een bouwer en dat ben ik altijd gebleven. Maar er was te weinig sprake van directievoering, waardoor mijn medewerkers ontevreden waren. Het was voor hen niet duidelijk wat mijn rol was. Ook was er een wildgroei van afspraken ontstaan en zat er weinig structuur in ons overleg en de rapportages. Daarnaast was er geen synergie tussen beide bedrijven. Door de groei waren het organisaties geworden met twee structuren en twee culturen.

Het Frisse Start Traject bracht een heel duidelijke rolverdeling. Zowel voor mij als eigenaar als voor mijn medewerkers. Ook stelde ik een commercieel directeur aan, zodat ik bezig kon blijven met het bouwen aan beide bedrijven zonder de dagelijkse ondernemersbeslommeringen. Bovendien zijn beide bedrijven naar elkaar toe gekanteld, doordat er één organigram is gemaakt met één missie en één visie. Verder werken we nu met een duidelijke overlegstructuur, met heldere rapportages en met duidelijke werk- en beloningsafspraken.

Het Frisse Start Traject is een prachtige kans geweest om mijn medewerkers een hoge mate van betrokkenheid te geven, omdat zij hebben meegedacht over de plannen die ik met mijn bedrijven had. Uiteindelijk is daar een plan uitgerold dat door ons allemaal wordt gedragen in plaats van alleen door mijzelf.

Als ondernemer heb ik eigenlijk nooit de kans gekregen om eerlijk in de spiegel te kijken naar zowel mezelf als mijn bedrijven. Voor het eerst in mijn ondernemersbestaan sprak ik met iemand die op gelijkwaardig niveau mijn klankbord kon zijn. Normaal gesproken sprak niemand mij tegen. De Frisse Start Adviseur voelde mij regelmatig aan de tand en dacht mee over mijn bedrijfsvoering. Ik dacht altijd dat ik out of the box dacht, maar het tegendeel bleek waar te zijn. Ik kwam erachter dat ik juist veel in beperkingen dacht. Dat was soms moeilijk, maar het was een ontzettende eyeopener. Er is eindeloos gespiegeld, waardoor het Frisse Start Traject mij enorme inzichten heeft gegeven.”