Goede raad is niet duur

Drie creatieve oplossingen
voor 10 euro

Maak een afspraak voor een
vrijblijvend adviesgesprek.

Lees meer

 
Print Deel

Frisse Start Traject bij Bouwbedrijf P.W. Willems

“Hard werken en weinig verdienen, dat hoor je nog wel eens als je aan iemand vraagt hoe het gaat. Dit was ook van toepassing op ons bedrijf voordat we aan het Frisse Start Traject begonnen. Er werd hard gewerkt, maar het leverde niet het rendement op dat we graag zouden willen. Pas tijdens het Frisse Start Traject kwamen we erachter waar dit aan lag. In ons achterhoofd wisten we dat er dingen anders moesten. Maar door de hectiek van de dag kwamen we er niet aan toe om veranderingen door te voeen of ze werden maar half uitgevoerd.

Het voordeel van een verbetertraject met een extern bedrijf is dat er continu deadlines worden gesteld. Op deze manier word je verplicht om zaken aan te passen of te verbeteren.

Het schrijven van een Strak Plan door alle werknemers binnen het bedrijf leverde heel verrassende ideeën op. De insteek van het schrijven was dat je het moest benaderen alsof het je eigen onderneming was. Wat zou jij eventueel anders doen of wat wil jij verbeterd zien? Er kwamen plannen op een A4 binnen, maar ook hele boekwerken werden ingeleverd. Iedereen was ermee bezig geweest, wat wel aangaf hoe betrokken iedereen was bij het Frisse Start Traject.

We zijn nu drie jaar verder en passen nog steeds zaken toe die we toen hebben geïntroduceerd. Zo mag iedereen de begroting inkijken om te zien waarvoor het werk is aangenomen. Hierdoor is iedereen zich ervan bewust wat er moet gebeuren om onder aan de streep wat over te houden.

Wij hebben het Frisse Start Traject als verfrissend en verhelderend ervaren. Uiteindelijk moet je het allemaal zelf doen en de Frisse Start Adviseur reikt je handvatten aan om zaken binnen je bedrijf anders aan te pakken.

Nu hebben we Frisse Start in de arm genomen voor de functionerings- en beoordelingsgesprekken. Als bedrijf met twintig personen zijn we te klein om een eigen personeelsfunctionaris in dienst te hebben. Daardoor schieten deze gesprekken er nog weleens bij in. We hebben besloten om dit soort gesprekken structureel elk jaar te doen, maar we wilden wel een aanpak inzetten die we vaker konden gebruiken. Frisse Start kwam met een prima plan om op een eenvoudige manier deze gesprekken te voeren.

Al met al heeft Frisse Start ons bedrijf regelmatig praktische oplossingen aangedragen om zaken anders te benaderen.”