Goede raad is niet duur

Drie creatieve oplossingen
voor 10 euro

Maak een afspraak voor een
vrijblijvend adviesgesprek.

Lees meer

 
Print Deel

Frisse Start Traject bij Alwin Willems

“De reden van het Frisse Start Traject is deels omdat ik een extern iemand naar mijn bedrijf wilde laten kijken. Maar ook omdat ik me afvroeg: wat wil ik zelf, waar sta ik nu, wat wil ik als ondernemer?

Ik zocht hulp omdat ik mijn rendement wilde verhogen. Ik investeerde veel tijd in mijn bedrijf, maar daar kwam te weinig uit. Zo was het rendement niet optimaal, voor een groot deel gebaseerd op de cijfers maar ook op onderbuikgevoel. Ik had het idee dat er meer uit mijn bedrijf te halen moest zijn. Ook wilde ik meer saamhorigheid, want de betrokkenheid van mijn personeel was verdwenen en ik kreeg het niet voor elkaar om dat terug te krijgen. Ik benadrukte vaak alleen het negatieve zoals niet op tijd komen, maar daar gaan mensen natuurlijk niet harder door lopen. En door de waan van de dag kwam ik niet toe aan de dingen die ik wilde doen. Ik was alleen maar bezig met het bouwen aan mijn onderneming en ik vergat mijn medewerkers. Het op orde brengen van de interne organisatie schoot er zo bij in.

Waar Frisse Start mij het meeste inzicht in heeft gegeven, is dat je ideeën van je eigen medewerkers zeer serieus moet nemen. Gemeend aandacht geven en de goede ideeën ook daadwerkelijk bewerkstelligen heeft me veel gebracht. De betrokkenheid is daarmee enorm gestegen.

Op persoonlijk vlak kreeg ik meer inzicht in wat ik zelf wilde met mijn bedrijf. Ik ondernam stappen die ik zonder Frisse Start niet had ondernomen. Mijn Droombedrijf heb ik werkelijk kunnen realiseren met het Frisse Start Traject. Ik ben nu als eigenaar twee dagen uit het dagelijkse proces van Bouwbedrijf Willems. Ook heb ik niet meer de dagelijkse leiding. Die heb ik overgedragen aan Hans Lamers. Ik doe alleen nog maar de dingen die ik echt leuk vind: acquisitie voor Bouwbedrijf Willems en bouwen aan mijn nieuwe bedrijven Alwin Willems en ToTwittit.

Bouwbedrijf Willems haalt betere rendementen doordat de betrokkenheid en de inzet van de medewerkers enorm zijn toegenomen. Daardoor gaat het nu financieel beter. En dit wordt weer uitgekeerd naar alle medewerkers: als het ons goed gaat, dan gaat het hun ook goed.

De kracht van de Frisse Start Adviseur is dat hij goed luistert. Ik kon mijn verhaal altijd doen. De Adviseur wist het antwoord allang, maar hij heeft het me zelf laten bedenken. Ook heeft hij me laten ervaren hoe het is om vrij te denken en uiteindelijk zelf tot een antwoord te komen. En dat is de beste manier, want dan wordt het ook gedragen.

Het Frisse Start Traject is echt aan te bevelen voor elke ondernemer. Want uiteindelijk word je ‘ondernemersblind’ en heb je geen oog meer voor of je het wel goed doet. Daarom zal ik altijd om de twee tot drie jaar een scan door Frisse Start laten maken.”